Despre noi | Fitness | Aerobic | Masaj | Fit Kid | Dansuri | Alpha Natura | Evenimente


CAN | Alpha Natura

Beneficiile nutritiei pe baza de plante!


Beneficiile ceaiului verde

Originar din Asia, ceaiul verde este cunoscut in intreaga lume pentru proprie- tatile sale antioxidante, detoxifiante si diuretice. Este folosit cu success in diete precum si la fabricarea numeroaselor creme de fata si lotiuni de corp care protejeaza pielea impotriva imbatranirii. Ceaiul verde este mai putin excitant decat ceaiul negru datorita continutului scazut de teina si are nivel ridicat de vitamine si minerale. Un consum regulat de ceai verde ajuta pielea sa se apere de factorii nocivi din mediu, dar si de razele solare.
In curele de slabire acest ceai este benefic, deoarece regleaza digestia si mentine un nivel scazut al colesterolului. Pe de alta parte, o alta substanta continuta de ceaiul verde este fluorina, care ajuta la mentinerea sanatatii dintilor. Ceaiul verde este , de asemenea, energizant si este util in tratarea oboselii cronice.
Are un efect mai bun decat cafeaua si creste capacitatea de concentrare.


Beneficiile apiterapiei

APITERAPIA este una din metodele traditionale de tratament ce are drept con-tinut produsele stupului: mierea, polenul, ceara, propolisul, veninul albinelor.
MIEREA
Datorita continutului sau bogat de zaharuri, aminoacizi esentiali, minerale (fosfor, potasiu), vitamine, mierea este un produs hranitor si sana- tos. Se consuma ca atare sau ca indulcitor. Mierea ajuta si la asimilarea calciului si magneziului de catre organism. Deoarece are in compozitie mici cantitati de granule de polen, consumata regulat, mierea autoimunizeaza organismul la alergiile de polen si nu numai.
POLENUL Avand o compozitie complexa (zaharuri, proteine, vitamine B, C, D, E), polenul este un foarte bun supliment nutritiv. Cel mai recomandat este atunci cand corpul are nevoie de energie; perioade de stres, graviditate si alaptare. Este indicat de asemenea copiilor si adultilor dupa o perioada de convalescenta. De asemenea poate fi utilizat si de persoanele alergice la polen carora le asigura desensibilizarea.
PROPOLISUL Actiunile propolisului sunt antibacteriene, antifunge, cicatrizante si antioxidante. De asemenea este folosit in tratarea virozelor, arsurilor, ulcerului, etc.


Merele tin doctorul la distanta

Fructul interzis, pentru care Adam si Eva au fost izgoniti din Rai, este astazi cel care tine doctorul la distanta.
Marul poate reduce cu 27% riscul aparitiei sindromului metabolic (boli cardiovasculare, diabet, obezitate), arata un studiu prezentat la Congresul Experimental de Biologie de la San Diego, 2008.

Studiul de la San Diego prezinta o ancheta a National Health and Nutrition Examination efectuata intre 1999 si 2004. Rezultatele arata ca persoanele care mananca mere zilnic nu au probleme cu colesterolul, glicemia, iar tensiunea arteriala se pastreaza in limite normale.
Datorita potasiului pe care il contin, merele sustin activitatea cardiaca si au efect protector asupra vaselor sangvine. In acelasi timp, merele sunt renumite pentru cantitatea de pectina (o fibra alimentara solubila) care ajuta organismul sa elimine colesterolul si toxinele.

Stiati ca marul e vedeta in lupta contra aterosclerozei (depunerile de colesterol pe artere) alaturi de ceapa, usturoi si soia?

Cura de mere pentru detoxifiere
Specialistii in medicina naturista recomanda cura de mere pentru detoxifierea organismului. In timpul curei mancati mere si beti mult suc de mere. Aceasta cura nu trebuie tinuta mai mult de cateva zile, pentru a nu priva organismul de nutrientii esentiali (proteine, grasimi de calitate care nu se gasesc in mere). Pentru a profita de beneficiile merelor, beti suc proaspat stors.

Sucul proaspat de mere este energizant, stimuleaza activitatea musculara, fiind recomandat cu precadere sportivilor. De asemenea, sucul de mere este un remediu contra asteniei sub toate formele ei. Starile de astenie, starile depresive sunt date de multe ori de carenta de vitamina C. Lipsa vitaminei C din dieta afecteaza sinteza noradrenalinei, un neurotransmitator de la nivelul creierului, iar un nivel scazut al noradrenalinei este pus in legatura cu astenia, starile depresive.
Sursa: http://www.doctorsanatate.ro/


"Sageata Domnului" Verbina

Verbina este o planta enigmatica, venita parca de nicaieri, deoarece nu i s-a putut determina zona de origine, si care s-a raspandit pe toate continentele lumii, in locurile cu clima temperata si subtropicala.
Verbina, denumita si „iarba sacra“ de catre persani, egipteni si romani, este una din cele mai vechi plante medicinale si magice, avand „state de serviciu“ ce dateaza de acum 5.000 de ani. O gasim ca atare la vechii azteci si la daci, la druizi si la chinezi, la vracii din arhipelagurile din Pacific si la medicii din Roma sau Grecia antica, la pieile rosii din America de Nord si la persani sau la egipteni. Pe o intindere uriasa in timp si in spatiu, gasim aceasta enigmatica verbina, pretuita atat de medici, cat si de magicieni.

Despre Verbina
Verbina este o planta ierboasa sau, mai simplu spus, o buruiana care creste pe locuri virane si prin preajma locuintelor.
Denumirea sa stiintifica este Verbena officinalis, ultimul cuvant din aceasta denumire atestand faptul ca este „oficinala“ sau, altfel spus, ca are proprietati medicinale confirmate. Este iubitoare de lumina, ii plac atat locurile umede, cat si cele uscate, crescand de la campie si pana la 1.500 de metri altitudine. Ajunge pana la un metru inaltime, are flori liliachii si frunzele de pe tulpina florifera sunt inguste si zimtate. In pamant, dezvolta o radacina puternica, in care toamna isi depoziteaza substantele de rezerva, radacina din care in fiecare an planta rasare din nou. Se culege in iulie-august, cand este inflorita si are maximul calitatilor terapeutice.

Ce se trateaza cu Verbina
Cel mai adesea o gasim in preajma satelor si a locuintelor, acolo unde pamantul este ingrasat cu gunoaie si unde ea vegeteaza excelent. De la verbina se culege partea aeriana, adica tulpina cu tot cu frunze si flori, care se recolteaza prin taiere, fara a smulge radacina, din care vor iesi ulterior alte tulpini. Dupa recoltare, se intind tulpinile de verbina la uscat, in strat subtire, intr-un loc bine aerisit si lipsit de umiditate. Atunci cand s-au uscat, tulpinile se rup cu un pocnet sec (cand sunt indoite), semn ca poate fi pusa la pastrat in pungi de hartie sau in saculeti de panza.
Jumatate dintre bolile pe care aceasta planta le trateaza tin de sistemul nervos si de psihic, domeniu in care verbina are proprietati de-a dreptul miraculoase. Ea nu doar calmeaza si alina durerea, reduce tensiunea psihica si diferitele tulburari de tip depresiv, ci joaca si un rol de protectie, preintampinand tulburarile la acest nivel.


Texte documentate si redactate de Cristina Ianovici

 

© CAN srl 2009 all rights reserved | :: home :: contact tururi virtuale 360°