Despre noi | Fitness | Aerobic | Masaj | Fit Kid | Dansuri | Alpha Natura | Evenimente


CAN | Masaj

" Cine nu-si face acum timp pentru sanatate, mai tarziu isi va face timp pentru vindecare "
TERAPIA YUMEIHO ®

TERAPIA YUMEIHO® consta in aplicarea metodica a unui ansamblu complex de procedee manuale si exercitii fizice in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gama variata de tulburari care pot genera atat imbolnaviri acute cat si suferinte cronice.
Desi este o metoda conceputa pentru a fi aplicata preponderent in scop preventiv se numeste totusi terapie Yumeiho® deoarece telul principal al acesteia este tratarea sau diminuarea cauzelor tulburarilor functionale care, in timp, pot genera suferinte cronice. De asemenea Terapia Yumeiho® poate fi aplicata si in scopul prevenirii sau incetinirii evolutiei suferintelor deja prezente.

Procedeele terapeutice manuale, aplicate in scop profilactic sau corectiv in cadrul terapiei Yumeiho®, constau in: tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva; procedee de puncto-terapie (in principiu similare celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie); tehnici si procedee speciale de masaj; elemente de stretching (intinderi, elongatii); metode de corectare respectiv echilibrare a posturii, ale mersului si staticii; exercitii de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor, etc.
Exercitiile fizice practicate in cadrul terapiei yumeiho constau in: gimnastica speciala numita YUMEIHO® TAISO, insotita de tehnici de respiratie, metode de relaxare, etc." (http://www.yumeiho.org.ro/lang/ro/)

–Masajul un instrument indispensabil in lupta cu stressul

Situatiile in care individul este sub influenta stressului sunt intalnite la tot pasul. Zilnic organismul uman este supus unei cantitati mai mici sau mai mari de elemente care vin sa-i distruga echilibrul si sa-i perturbe starea emotionala. Clipa de clipa, milioane de impulsuri (de natura tactila, vizuala, auditiva etc) ajung la nivelul analizatorilor, iar mai departe spre creier, unde se realizeaza selectia. Fata de cateva milioane, numai 2000 de stimuli patrund spre nivelul constient; dar chiar si acestia sunt prea multi pentru capacitatea limitata de procesare si asimilare constienta. O persoana se poate focaliza numai pe un numar foarte redus de stimuli.

Cand punem problema stressului, realizam ca si animalele sunt in contact cu mediul care noua ne furnizeaza stimuli, insa diferenta majora (dupa cum stim deja), intre om si animal este planul constient. Inzestrat cu aceasta capacitate, de a gandi si de a fi constient de sine, omul beneficiaza de capacitatea de reprezentare mentala a stimulului respectiv, chiar daca acesta a incetat sa-si mai exercite actiunea. Astfel, pe langa influentele exterioare care pot provoca stresul, omul poate recepta situatii stresante si prin reprezentari venite din interior.
Spre exemplu, un antrenor - care a pregatit indelung cu echipa sa o strategie de joc - se imbolnaveste si ajunge in spital inaintea meciului. Cat timp meciul se desfasoara, el nu are nici o informatie despre cum decurge jocul echipei, iar singurul lucru pe care il face, nefiind la fata locului, este sa se gandeasca daca a facut tot ceea ce-i statea in putere, pentru ca cei antrenati de el sa castige; de asemenea, se poate gandi daca lipsa prezentei sale nu ii va determina pe unii dintre acestia sa nu-i urmeze sfaturile, etc. Tot acest tablou prezinta o persoana care sta singura in pat si care nu este in nici un pericol, dar in interior, zbuciumul sau ii determina organismul sa reactioneze ca si cum ar fi supus unei situatii stresante. Creierul (crezand ca are de-a face cu o situatie limita) trimite semnale spre organism, si incepe secretia sporita de adrenalina, necesara trecerii cu bine peste momentele dificile. Cu toate acestea antrenorul nu face altceva decat sa stea in pat ; dar gandurile sale ii genereaza un stress inutil (aceasi situatie apare in cazul general al mamei care isi face griji seara, atunci cand cel mic intarzie sa se intoarca acasa).
Modalitatile de adaptare ale fiecarei persoane la situatiile stressante sunt diferite, intrucat oamenii sunt diferiti! Este necesar sa avem in vedere felul in care apare stressul atat din exterior cat si din interior, iar odata ce acesta a aparut - cum poate fi dimiunat. Tehnicile de Qigong sunt una din caile cu rezultate spectaculoase in reducerea stressului, cat si in prevenirea aparitiei acestuia (insa aceasta perspectica va fi discutata in alt articol).

Odata cu reactia de aparare a organismului si secretia de adrenalina, urmatoarea reactie vizeaza contractarea musculara, ca modalitate defensiva spontana. Persoanele foarte stressate sunt usor de observat prin postura rigida pe care o adopta si prin capacitatea redusa de a se relaxa. Aceasta nu inseamna ca nu se pot relaxa, ci ca de fiecare data cand muschii s-au incordat si organismul i-a spus individului: "Relaxeaza-te !" acesta din urma nu a luat in seama mesajul. Ca urmare fireasca, de-a lungul timpului muschii au devenit din ce in ce mai rigizi, iar elasticitatea corpului s-a redus drastic. Capacitatea de regenerare a fiintei umane este aproape nelimitata, insa atunci cand nu sunt urmarite semnalele sale S.O.S. si se persista printr-o atitudine daunatoare, nu are cum sa apara activarea potentelor interioare de regenerare. In acest mod, se ajunge treptat, dar sigur, la distrugere. Datorita situatiilor cu care individul se confrunta zilnic, el nu are cum sa fie continuu atent la schimbul de informatii dintre interiorul si exteriorul sau (desi in Qigong se spune ca atentia e bine sa fie treaza mereu) si prin urmare este normal ca stressul sa apara. Oare ce ar fi bine sa se intample ulterior? Persoana ce este constienta de stressul acumulat pe parcursul saptamanii, va cauta in mod constient (responsabil vis-a-vis de propria persoana) modalitati de a reduce si a elimina acest stress.

Un mijloc indispensabil de a lupta cu stressul acumulat in timpul activitatilor zilnice este si masajul. Acesta functioneaza pe drumul invers principiului enuntat anterior; astfel, daca in situatii stresante muschii se contracta, prin intermediul masajului apare un efect de dispersie a tensiunii musculare si implicit de diminuare a stressului. Asadar, pe langa o bere la un meci de fotbal cu prietenii sau o "sedinta terapeutica" de shopping, care constituie pentru marea majoritate modalitati inconstiente de acumulare de eu stress (stare psihica benefica), o sedinta de masaj facuta cel putin o data pe saptamana, va constitui un mijloc constient de activare a potentelor interioare de regenerare si de diminuare a stressului. Participarea la o astfel de sedinta, avand in minte ideea ca acest timp vi-l dedicati dvs., ca este un moment personal si intim in care va faceti voua un cadou pe care nimeni altcineva nu vi-l face, anticipeaza efectele pozitive ale masajului. Realizat intr-o atmosfera primitoare, cu o muzica linistitoare, un maseur priceput (foarte important) care sa aiba cunostinte de energetica a fiintei si capacitatea de a emite energie si cu care sa aveti o buna comunicare, combinate cu participarea constienta a dvs., vor transforma o sedinta banala de masaj intr-o sedinta terapeutica autentica in care di stressul (stare psihica incordata generatoare de tensiuni) dispare facand loc bunei dispozitii, ajutandu-va substantial in drumul spre regasirea calmului, relaxarii si a echilibrului interior.
In concluzie, cautati sa va acordati cel putin o sedinta de masaj saptamanal (in scop profilactic si antistress), iar pe durata acesteia participati plenar (cu toata fiinta) la constientizarea efectelor benefice ce survin in acest timp. De asemenea, nu uitati sa mentineti o stare de prezenta continua (constientizare a efectelor benefice) si in celelalte activitati generatoare de eu stress pe care le intreprindeti (plimbari in aer liber, lectura unei carti placute, momente alaturi de cei dragi).


TERAPIA ARMONIA - Trezirea Vraciului Interior

Calatoria catre Sinele nostru suprem, autentic, catre samburele Divinitatii care isi are salasul in interiorul fiecarei fiinte umane, incepe cu trupul.
Trupul, acest templu minunat in care Dumnezeu a asezat minunile Vietii.
Trupul - haina dar si platosa, chemare dar si respingere, trupul-vibratie dar si trupul-carnalitate.
In trupul nostru e inscrisa atat istoria personala cat si legendele transgenerationale, aici stau asezate atatea rani, emotii, vise nemanifestate. Trupului i-e atat de dor sa fie mangaiat, acceptat, dorit, iubit. El este primul pas catre acceptarea de Sine. In trupul nostru Viata strecoara tensiuni, griji, temeri dar si extaz si bucurii nemarginite.
Si calatoria mea ca terapeut a inceput in momentul in care am realizat ca trupului meu ii era dor sa zboare, sa fie liber, fluid, elastic. In spatele acestui Dor stateau atatea Emotii reprimate, sufocate, atatia ani de cautari, de intrebari.

Astfel am inceput sa lucrez corporal, intai cu mine insami, apoi cu ceilalti. Am invatat sa ascult trupul, sa-i simt nevoile, sa-i asist traumele, cu multa iubire, daruire si mai ales deschidere.
Terapia holistica pe care o practic este personalizata in functie de profilul psiho-energetic al clientului, fiind totodata o incursiune in interiorul fiecaruia.
Este o Calatorie initiatica care porneste de la soaptele Trupului si te duce acolo unde este cel mai bine pentru tine – Acasa – in Sinele tau autentic, imuabil, divin.

In urma experientei mele, dupa studii de caz, s-a nascut o terapie speciala, care actioneaza in profunzime, fiind in primul rand o terapie a sufletului, a ranilor emotionale ce-si au salasul in corpul nostru, la nivel muscular, in centrele noastre energetice etc.
Uneori e de-ajuns o Atingere speciala pentru ca transformarea si vindecarea sa se produca in mod natural.
Terapeutul e un fel de calauza care descatuseaza capacitatea vindecatoare interioara a fiecaruia, cu alte cuvinte, terapeutul trezeste “Vraciul Interior”.

Va pot dezvalui ca in urma acestei terapii se amelioreaza starea generala a pacientului, la nivel atat fizic, cat si psiho-emotional, efectele fiind vizibile mai ales in afectiuni de genul insomnie, anxietate, depresie, stress, oboseala cronica, afectiuni gastro-intestinale, migrene, hipertensiune, afectiuni genitale si multe altele.


Indicatiile terapeutice ale masajului cu miere

Mierea de albine are proprietati antiinflamatorii (reduce durerile), proprietati antimicrobiene (ajuta la vindecarea infectiilor), imbunatateste circulatia si grabeste procesul de vindecare. Prin masajul cu miere, corpul tau va absorbi toate substantele pe care mierea le contine (vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanti).

Masajul cu miere este un masaj puternic detoxifiant, tonifiant si puternic revigorant pentru intreg organismul. Actiunea lui se manifesta asupra intregului organism desi este aplicat cu precadere zonei spatelui, bratelor si umerilor.


Efectele terapeutice ale masajului cu miere

Masajul presupune aplicarea mierii pe piele si prin actiunea controlata a unor miscari specifice sunt activati anumiti centri nervosi corespondenti organelor vitale; rolul acestui masaj este de stimulare a organismului, deblocarea sistemului limfatic, cresterea afluxului de sange la nivelul zonei lucrate, aducandu-se in acest fel o mare cantitate de substante nutritive la nivelulul coloanei vertebrale ce va crea ulterior o senzatie exceptionala de confort si mobilitate. Iata cateva indicatii terapeutice:

1. Efectul masajului cu miere la nivel osteoarticular cat si la nivel muscular il recomanda ca un bun remediu in puseele inflamatorii generate de reumatism si boli degenerative, la meteosensibili.

2. Este recomandat ca metoda profilactica (de prevenire) dar si de tratare( in faza de inceput) a starilor ce preced racelile, masajul cu miere stimuland foarte mult eliminarea masiva a toxinelor din organism (de altfel, in timpul masajului se poate observa crearea la suprafata pielii a unei pelicule gri-albicioase, care apare in special cand organismul stocase foarte multe toxine).

3. Masajul cu miere stimuleaza cresterea imunitatii si creaza o stare relaxanta si de buna dispozitie.

4. Efectul mierii la nivel local este de eliminare rapida a impuritatilor cat si al toxinelor, hranirea capilarelor, inlaturarea radicalilor liberi si incetinirea procesului de imbatranire al pielii.

5. Reduce semnificativ celulita si combate aparitia ei.

Masajul cu miere nu este un masaj dureros ( cu exceptia zonelor afectate de celulita) ci deosebit de placut, cu miscari blande, dar stimulative pentru refacerea intregului organism. Pielea capata stralucire, devine catifelata, iar tesuturile profunde vor primi un aflux de sange suplimentar in urma masajului.

Masajul cu miere este recomandat de 2 ori pe saptamana in sezonul rece, cu precadere, si saptamanal in celelalte sezoane. Poate fi efectuat si copiilor stimuland cresterea acestora, stimularea imuunitatii cat si indepartarea durerilor de la nivelul spatelui (pozitii vicioase, scolioze, cifoze).

Contraindicatii
In afara contraindicatiilor obisnuite pentru terapia prin masaj, masajul cu miere nu este posibil la persoanele alergice la acest produs si nu poate fi efectuat pe zone ce prezinta pilozitate din cauza disconfortului creat.Masajul prenatal

O viitoare mamica are nevoie de mai mult rasfat decat de obicei, mai ales ca in aceasta perioada este mai irascibila si mai nervoasa din cauza transformarilor hormonale care au loc in corpul ei.

De ce sa nu te bucuri de o zi numai a ta in care sa te lasi pe mainile unui personal calificat care sa-ti alunge toate grijile, sa-ti redea starea de relaxare dupa care tanjesti de atat de mult timp si, mai ales, sa-ti puna in valoare proverbiala stralucire si frumusete a unei viitoare mamici? Cine a spus ca in timpul sarcinii o femeie nu mai este atractiva?

Un masaj de relaxare poate elibera tensiunea acumulata in diverse zone ale corpului (solduri, mijloc, pelvis si glezne).

De asemenea, masajul amelioreaza durerea de gat si de spate, elimina toxinele, stimuleaza circulatia de intoarcere care in timpul graviditatii este deficitara, reduce oboseala, stresul si anxietatea, sporind starea de relaxare psihica si emotionala.

Mai mult chiar, masajul ajuta la mentinerea unui tonus mental ridicat, relaxeaza si confera elasiticitate muschilor folositi in timpul sarcinii. Efectuarea unui masaj in cel de-al doilea in cel de-al treilea trimestru de sarcina pregateste corpul pentru nastere, dar si pentru nevoile si cerintele unui nou-nascut.

Si nu uita! Nu numai mama beneficiaza de un masaj prenatal, ci si bebelusul, deoarece tehnicile de masaj prenatal ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine care aduce astfel mai mult oxigen si substante nutritive celor doi.

Inainte de a apela la masaj, orice gravida ar trebui sa stie ca nu orice procedeu ti se potriveste in perioada sarcinii. In primul rand, cere permisiunea obstetricianului inainte de-a merge la masaj.
Dintre toate tehnicile, masajul suedez este cel mai recomandat, el ajutand la destinderea muschilor si optimizarea circulatiei sangvine si limfatice. Iata cateva beneficii ale masajului prenatal:

1. Calmeaza durerile de oase.
Masajul suedez este de preferat in sarcina si pentru ca este asociat cu calmarea durerilor de oase si a schimbarilor din sistemul circulator provocate de fluctuatia hormonilor de sarcina.

2. Reduce edemele.
Edemele sau umflaturile incheieturilor aparute in timpul sarcinii sunt cauzate adesea de ingreunarea circulatiei si cresterea presiunii exercitate de uterul in continua expansiune asupra vaselor de sange. Masajul stimuleaza tesutul moale si reduce acumulare fluidelor la nivelul articulatiilor umflate.

3. Atenueaza durerile nervoase.
Multe gravide se plang de dureri ale nervului sciatic aparute in ultimul trimestru de sarcina. Presiunea uterului cauzeaza tensiune in muschii pelvisului si ai spatelui, dar si in muschii de sus si de jos ai picioarelor. Ca urmare, acestea se umfla si afecteaza si muschii vecini. Masajul facut cu regularitate reduce semnificativ durerea nervului sciatic in timpul sarcinii.

4. Reduce migrenele si imbunatateste calitatea somnului.

5. Reduce starile de anxietate si simptomele de depresie.

6. Favorizeaza un travaliu mai scurt si mai putin dureros si imbunatateste starea de sanatate a nou-nascutului.

Masajul gravidei se face numai cu uleiuri naturale, fara conservanti sau coloranti.Terapia psiho-somato-energetica ( T.P.S.E)

Acest tip de terapie inedita ofera fiintei umane armonizarea totala prin imbinarea ralaxarii mentale cu detensionarea corporala si cu echilibrarea energetica.
Acest nou tip de masaj actioneaza atat la nivel mental, prin echilibrarea emisferelor cerebrale, la nivel somatic prin eliberarea tensiunilor corporale si emotionale acumulate si la nivel energetic prin curatarea si restructurarea campului auric.

In timpul terapiei, pe durata masajului propriu zis, ( care e personalizat si adaptat in functie de nevoile corporale ale fiecaruia ), clientul asculta la casti un program de stimulare cerebrala si reprogramare benefica a subconstientului, cu efecte deosebite.

La sfarsitul sedintei, se echilibreaza centrii energetici ai corpului, folosindu-se uleiuri esentiale cu proprietati vindecatoare.

Despre stimularea cerebrala

Frecvenţa sunetului de tip impuls dinamizează chakra inimii şi activează glanda timus, determinând astfel amplificarea afectivităţii şi a iubirii. Prin starea plenară de afectivitate care se instalează, programul este recomandat în special in depresii, panică, anxietate, stres, insomnii, iar datorită armoniei resimţite programul conduce la redobândirea păcii în viaţa noastră. 

Stimularea cerebrală acţionează pentru întărirea sistemului imunitar. Un program curativ şi preventiv excepţional pentru tot restul vieţii. Sugestia "În fiecare zi, mă simt din ce în mai bine, din toate punctele de vedere" aparţine terapeutului Emile Coue şi este cunoscută drept formula universală pentru a obţine sănătatea, bunăstarea şi armonia în toate aspectele vieţii noastre. Este considerată cea mai completă şi cuprinzătoare sugestie, deoarece prin intermediul acestei afirmaţii pozitive subconştientul este în întregime reprogramabil.
În clinica sa din Nancy, Emil Coue a tratat cu această afirmaţie simplă mii de pacienţi cu diverse boli: reumatism, dureri acute de cap, astm, pareze, cancer, ulcer etc. Metoda lui s-a bucurat de un real succes.

Acest program a fost utilizat in cadrul unui studiu ştiinţific realizat pe un grup de 40 de pacienţi. Rezultatele Fundaţiei de cercetari neurologice din SUA au fost considerate spectaculoase. Acestea au dovedit că stimularea cerebrală, cu acest program, a determinat întărirea sistemului imunitar şi cresterea numărului de celule T (cu 34 la suta).Celulele T intră în acţiune când în organism pătrund anumiţi factori patogeni (microbi, viruşi) şi au un rol important şi în imunitatea virală la nivelul mucoaselor. 

Pentru efecte cat mai rapide se recomanda minimum doua sedinte de terapie pe saptamana.

Numai la centrul sportiv CAN puteti beneficia de o sedinta T.P.S.E, cea mai complexa forma de armonizare a fiintei.

 

© CAN srl 2009 all rights reserved | :: home :: contact tururi virtuale 360°